Gevel zandstralen: Tips & Advies

Je gevel zandstralen doet hem eruitzien als nieuw. Op bepaalde gevels is dit echter niet mogelijk. Ontdek hier meer over de technieken en de prijs

 

Wat is zandstralen?

Zandstralen betekent dat er zandkorels gespoten worden op je gevel onder hoge druk. De ruwe korrel zal op die manier oneffenheden kunnen “wegschrobben”. Ideaal voor het verwijderen van hardnekkig vuil. Het is echter niet geschikt voor alle soorten gevels. Kwetsbare materialen zoals kalksteen behandel je best niet met deze techniek. Graag een vrijblijvende offerte? Vraag hier online prijzen op maat aan.

 

Gevaren van zandstralen

Zoals hierboven reeds aangehaald, zandstralen is een prima techniek voor het reinigen of renoveren van robuuste steensoorten. Op poreuze materialen zoals kalksteen of zandsteen kan dit meer kwaad dan goed doen. De ruwe zandkorrel zal dan te hard inwerken op de steen, waardoor die beschadigd raakt. Een beschadigde steen zal minder beschermd zijn tegen vocht en ziet er ook niet mooi uit. Doet het dus vooral op de juiste steen. Als je op het de juiste gevel toepast, kan het zeer mooie resultaten opleveren.

 

Prijs van zandstralen van de gevel

Je gevel zandstralen kost ongeveer 12 – 15 euro per vierkante meter. Dat zijn natuurlijk slechts gemiddelde prijzen. De werkelijke prijs kan uiteraard verschillen van bedrijf tot bedrijf. Daarom is het aangeraden om bij verschillende aannemers prijzen op te vragen. Zo kan je makkelijk vergelijken en de voordeligste aanbieding kiezen. Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat van jouw project aanvragen bij specialisten in gevelwerken. Vraag hier prijzen op maat aan voor het zandstralen van de gevel.

 

Alternatieven voor het zandstralen van je gevel

Denk je dat je gevel toe is aan een opknapbeurt, maar denk je dat zandstralen niet de geschikte techniek is? Geen nood, er zijn nog andere technieken voor handen om hetzelfde effect te bereiken. Alternatieven voor zandstralen zijn onder andere chemisch reinigen en stoomreinigen. Bij chemisch reinigen zullen de chemicaliën van het product rechtstreeks inwerken op het vuil. Dit is vooral geschikt voor hardnekkig vuil. Stoomreinigen is dan bijvoorbeeld weer de ideale techniek voor poreuze gevels.

 

Gevel zandstralen