Gevelverf: Mogelijkheden & Prijzen

Wil je jouw gevel er terug fris, verzorgd en als nieuw laten uitzien én dat op een snelle en goedkope manier? Dan is de gevel schilderen met gevelverf een interessante keuze. Het is heel belangrijk dat je daarbij correct te werk gaat en kiest voor de geschikte buitenverf voor jouw gevel. Alles wat je moet weten over buitenmuurverf ontdek je hier.

Snel naar: Geschikte gevelverf – Prijs – Aandachtspunten

 

 

Hoe kies je de geschikte gevelverf voor jouw buitenmuur?

Om een mooi resultaat op lange termijn te garanderen, is het belangrijk om op voorhand goed na te denken over welke buitenmuurverf nu precies geschikt is voor jouw gevel. Niet elke verf is namelijk geschikt om aan te brengen op de gevel. Wij helpen je alvast op weg.

 

1. Dampopen buitenverf

Als verf voor de buitenmuur kies je best voor een ademende/dampopen verf. Deze verf voorkomt dat vocht, bvb door regen, in de muur sijpelt en zorgt tegelijkertijd voor een ontsnappingsroute voor vocht dat zich in de gevel bevindt. Deze dubbele werking is belangrijk om vochtproblemen te voorkomen.

Meestal kiest men voor buitenverf op acrylbasis. Acrylverf is kleurvast en UV-bestendig, wat het erg geschikt maakt voor gebruik op de gevel. Ook andere verfsoorten zoals mineraalverf of verf op silicaat- of siloxaanbasis, … kunnen gebruikt worden voor de buitenmuren.

 

2. Kalkpleister

Je kan er ook voor kiezen om jouw gevel te kaleien. Je laat jouw gevel dan schilderen met kalkpleister. Kalkpleister beschermt de gevel tegen vocht en maakt het toch mogelijk voor opgenomen vocht om uit de muur te ontsnappen. Het heeft dus eigenlijk dezelfde werking als dampopen verf.

Kalkpleister is vrij dik, wat het erg geschikt maakt om oneffenheden en eventuele schade weg te werken. Kenmerkend is de authentieke en landelijke look, ideaal voor woningen in een rustieke stijl.

Weet je niet welke buitenverf geschikt is voor jouw gevel? Schakel dan een professional in. Deze heeft niet alleen de kennis en ervaring om jou te voorzien van een mooi eindresultaat. Een vakman kan jou ook informatie en advies geven zodat je in overleg met hem kan kiezen voor de geschikte gevelverf voor jouw buitenmuur. Vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende vakmannen via de offertepagina.

 

 

Prijs buitenverf aanbrengen

Wil je jouw gevel schilderen, dan moet je beslissen of je zelf aan de slag gaat of een vakman inschakelt. Dat laatste is natuurlijk het meest aangeraden om jezelf te verzekeren van kwaliteit en een mooi eindresultaat. Een vakman heeft namelijk de nodige kennis en ervaring om de klus tot een goed einde te brengen en weet welke buitenverf geschikt is afhankelijk van de situatie. Schakel je een vakman in, dan kan je bovendien genieten van een verlaagd btw-tarief van 6% op materiaal en uitvoering als je woning ouder is dan 10 jaar.

Voor 1 primerlaag en 2 afwerkingslagen betaal je een gemiddelde prijs van €20 à €40 per vierkante meter. Daarbij varieert de prijs afhankelijk van de het soort verf, het aantal vierkante meter en de ondergrond. Benieuwd naar advies en een prijsvoorstel op maat van jouw situatie? Vraag dan vrijblijvend offertes aan bij erkende vakmannen uit jouw regio via de offertepagina. Klik hier voor meer informatie.

 

Verf voor buitenmuur

 

Aandachtspunten verf buitenmuur

Bij het aanbrengen van buitenmuurverf op de gevel zijn er een aantal zaken waar je maar beter rekening mee kan houden:

 

1. Een schone ondergrond is noodzakelijk

Voor het verven van de gevel moet deze gereinigd worden. Vaak volstaat een schoonmaakbeurt met water en een neutraal schoonmaakmiddel. Let wel op met hogedrukreinigers aangezien deze het voegwerk kunnen beschadigen. Om onherstelbare schade of plekken te voorkomen is het ook van groot belang om het juiste reinigingsmiddel te gebruiken, aangepast aan jouw gevel. Met een professionele gevelreiniging (bvb via zandstralen) ben je natuurlijk verzekerd van een kwalitatieve aanpak met de juiste reinigingsmethode.

Naast het reinigen van de gevel is het ook belangrijk dat eventuele oude verflagen verwijderd worden en dat beschadigd, loskomend voegwerk hersteld wordt. Offertes op maat voor een gevelreiniging of voegwerken kan je hier vrijblijvend aanvragen.

 

2. Laat metselwerk uitdrogen

Het is van groot belang om nieuw metselwerk goed te laten uitdrogen alvorens het te overschilderen. Zo garandeer je een goede vasthechting van de verf en vermijd je vochtplekken achteraf.

 

3. Ga na of je een vergunning nodig hebt

In bepaalde gemeentes in het Vlaams gewest en Brussels hoofdstedelijk gewest heb je een vergunning nodig om de gevel te verven. Een vergunning is enkel nodig voor het herschilderen van de voorgevel in een andere kleur. Het is niet nodig bij het herschilderen van de zij- of achtergevel of wanneer je de voorgevel in dezelfde kleur herverfd.

 

Benieuwd naar advies en een prijsvoorstel op maat voor het schilderen van jouw gevel? Vraag dan vrijblijvend offertes aan bij erkende vakmannen uit jouw regio via de offertepagina. Klik hier voor meer informatie.