Steenstrips als gevelbekleding

Steenstrips zijn dunne stroken baksteen waarmee je snel een gevel kan renoveren. Ze kunnen echter ook uit andere materialen vervaardigd worden, zoals gips of kunststof. Je kan ze overigens makkelijk combineren met isolatiewerken aan de gevel. Dan geniet je van een goed geïsoleerde en mooie buitenmuur. In dit artikel bespreken we de voordelen en de prijzen van het renoveren van buitenmuren met steenstrips.

Snel naar: voordelen – plaatsing – prijs per m2 van steenstrips

 

Voordelen van steenstrips

1) Nauwelijks ruimteverlies: steenstrips zijn erg dun, waardoor je met deze vorm van gevelrenovatie amper ruimte verliest aan de buitenzijde van je woning. Er is ook geen fundering nodig.

2) Combineerbaar met isolatie: steenstrips kunnen goed gecombineerd worden met gevelisolatie. Ze kunnen op isolatieplaten gelijmd worden of het isolatiemateriaal kan ook in de steenstrips verwerkt worden. Hou er rekening mee dat je buitenmuur wel dikker wordt als je ook isolatie toepast.

3) Veel uitvoeringsmogelijkheden: je kan het uitzicht van de steenstrips zelf in grote mate bepalen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor de authentieke baksteenuitstraling. De steenstrips zijn overigens beschikbaar in verschillende formaten en kleuren.

Wil je je buitenmuur laten renoveren met steenstrips door een specialist in gevelwerken? Vraag hier gratis en vrijblijvend prijzen op maat aan.

 

Plaatsing

Voor men kan overgaan tot de plaatsing van de steenstrips moet de gevel grondig geïnspecteerd worden: de basisgevel waar de steenstrips op worden aangebracht moet namelijk in goede staat zijn. Eventuele barsten moeten dus eerst hersteld worden en het moet gaan om een proper oppervlak zodat de steenstrips zich goed kunnen hechten.

Als je kiest voor steenstrips in combinatie met isolatieplaten, dan worden de laatstgenoemde als eerste op de gevel aangebracht. Daarna wordt lijm aangebracht op de isolatie (of, als je niet kiest voor isolatie, gewoon op de muur, waarop dan best eerst een primer aangebracht wordt) met een kam. Vervolgens worden de steenstrips vastgezet en ten slotte gevoegd.

Steenstrips plaatsen kan erg snel verlopen. Wanneer de voegen gedicht zijn, is de gevel met steenstrips niet meer van een echte gemetselde muur te onderscheiden. Steenstrips kunnen overigens ook binnen geplaatst worden, bijvoorbeeld als accentmuur.

 

renovatie gevel steenstrips

 

Een gevel renoveren met steenstrips: wat zijn de prijzen?

De kosten voor een gevelbekleding met steenstrips zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan eventuele herstellings- en reinigingswerken die aan de gevelbekleding kunnen voorafgaan. De bereikbaarheid en de totale oppervlakte van de gevel zullen ook een rol spelen bij het bepalen van de kostprijs. Daarnaast heeft ook het al dan niet kiezen voor isolatie natuurlijk een invloed op de kosten.

Voor een gevelrenovatie met steenstrips zonder isolatie kan je je verwachten aan gemiddelde prijzen tussen 150 en 200 euro per vierkante meter. Kies je voor een gevelbekleding van steenstrips in combinatie met isolatie, hou dan rekening met gemiddelde prijzen van 200 tot 250 euro per m2.

Ben je op zoek naar een vakman voor het uitvoeren van een gevelrenovatie met steenstrips? Via de offertedienst kan je gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen op maat aanvragen bij specialisten in gevelwerken. Op die manier kan je makkelijk prijzen vergelijken en het voordeligste voorstel kiezen. Klik hier om prijzen op maat van jouw woning of bedrijf te ontvangen.