Online advies over gevelwerken - gevelrenovatie en het reinigen van gevels en daken.

Menu

Soorten vochtproblemen die opduiken bij gevels

Opstijgend vocht en absorberende gevelbekledingen zijn de voornaamste oorzaken van vocht!

Wanneer je last hebt van vocht aan de buitenmuren kunnen er doorgaans 2 oorzaken aangeduid worden. Enerzijds kan er sprake zijn van opstijgend vocht dat ontstaat door een ontbrekende waterkering. Anderzijds kan het ook zijn dat je gevelbekleding door de jaren heen poreus is geworden en het vocht niet langer afstoot maar net gaat absorberen. Graag een vrijblijvende offerte? Vraag hier online prijzen op maat aan.

 

Opstijgend vocht

Opstijgend vocht behandelen

Opstijgend vocht behandelt men doorgaans met twee verschillende methodes. Onderkappen is de eerste methode. Deze is bijzonder efficiƫnt en maar is heel erg arbeidsintensief. De volledige muur wordt stuk per stuk doorgeslepen om er een vochtwerende kunststof laag tussen te leggen. Zo kan het opstijgend vocht niet langer naar boven gezogen worden door de bakstenen. Een andere oplossing om opstijgend vocht te behandelen is door middel van het injecteren van een vochtwerende gel. Hierbij worden gaten in de muur gemaakt die vervolgens gevuld worden met een vochtwerend middel. Meer info hierover vind je op de website van www.murenvochtig.be op deze link.

Insijpelend vocht behandelen

Wanneer je gevel door de jaren heen poreus is geworden zal deze moeten versterkt worden zodat er geen vocht meer kan geabsorbeerd worden. Bij het aanbrengen van een beschermingslaag is het hierbij belangrijk om rekening te houden dat de muren nog steeds kunnen ademen en ventileren. Zodoende dat het inwendig aanwezige vocht de woning nog steeds kan verlaten. Wil je de oorspronkelijke look van de gevel bewaren dan is het impregneren van muren aangewezen. Wil je niet alleen de vochtproblemen stoppen maar moet de gevel er ook als nieuw uitzien dan kan je kiezen voor een likje gevelverf of een nieuwe gevelbekleding. Deze laatste kan je dan weer prima combineren met isolatie.

 

 

Vochtproblemen professioneel laten behandelen

vochtbestrijding gevel

Heb je last van vochtproblemen, dan is het belangrijk om de oorzaak van het vocht correct aan te pakken. Vochtbestrijding is vaak een arbeidsintensieve klus die heel wat geld kost. Door te besparen op aannemerskosten en te kiezen voor malafide bedrijven bestaat de kans dat het vochtprobleem helemaal niet of slechts gedeeltelijk opgelost geraakt is. Ga je de muren nadien ook nog eens afwerken om nadien toch te constateren dat er nog steeds vocht aanwezig is in de muren, dan lopen de kosten vast nog hoger op. Aarzel dus zeker niet en kies voor een vochtbestrijder met jarenlange ervaring die enkel werkt met gekende merken en producten.