De vele mogelijkheden om een dak te reinigen

Door je dakpannen of leien te ontmossen laat je het dak er weer als nieuw uitzien en bescherm je het dak tegen ongewenste schade of waterlast.

 

Welke dakbedekking is het meest onderhoudsvriendelijk?

Door hun gladde afwerking worden leien veel minder snel vuil dan dakpannen. Een dak met dakpannen zal reeds ernstige sporen van mos vertonen na 15 jaar terwijl een dak in leien pas ernstige mosvorming vertoont na 20 à 25 jaar.

 

Methode dakpannen reinigen

Verontreinigde dakpannen worden eerst ingespoten met een zacht reinigingsmiddel dat inwerkt op het mos zodat dit gaat lossen. Eens het reinigingsproduct ingewerkt is wordt het dak onder druk schoongespoten in neerwaartse bewegingen. Zo vermijdt men dat er water onder de dakconstructie terecht kan komen.

 

Methode leien reinigen

Bij het reinigen van leien moet er aandachtiger gewerkt worden wat betreft waterinsijpeling. Gezien dit type dakbedekking geen waterkering heeft zoals een dakpan kan opstijgend water het dakgebinte veel sneller bereiken.

 

Al eens gedacht aan een beschermende dakcoating?

Is je dakbedekking in een slechte staat en geeft de jarenlange blootstelling aan vocht ervoor gezorgd dat je dak er out en versleten uitziet? Dan is een dakcoating de oplossing! Een coating is een fijn beschermingslaagje die op de dakpannen of leien geplaatst wordt en verkrijgbaar is in diverse kleuren.

Zo kan je rode dakpannen een moderne toets geven door ze af te werken met een dakcoating in antraciet. Ook minder voor de hand liggende kleuren zijn perfect mogelijk.

Jouw dak laten reinigen en benieuwd naar advies en een prijs op maat? Ontvang vrijblijvend een offerte op maat via de offertepagina? Vraag hier online prijzen op maat aan.